Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin !!

11 Ogos 2013
Ahad

Assalamualaikum, apa khabar semua? Dah dua bulan aku tak typing. Agal-agak ada orang rindu aku tak? Hahaha ^_^




First of all :

Aku nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua pembaca blog aku termasuklah pengunjung-pengunjung sekalian. Aku berblogging sejak umur aku tingkatan satu (waktu tak berapa serius lagi, hehe), kira-kira dah hampir 5 tahun kan? Di sini, aku memohon seribu kemaafan dari hujung rambut sampai hujung kaki atas segala kesilapan, kesalahan, kekasaran berbicara yang mungkin telah mengguris hati dan perasaan sesetengah pihak termasuklah pembaca setia blog aku *okay, perasan kot hihihihi*

K, sebab dah lama tak typing so aku tak tahu nak cakap apaaaaaaaaa... Korang ada idea? Ada idea mai la kita berkongsi :) Sharing is caring, right?? 

Cerita pasal hari raya, memang sangat-saaaaaaaaangat meriah. Dua-dua kampung. Tapi act sebelum raya, aku memang taknak beraya? Why? Entah la. Dulu masa kecik-kecik, dengar esok nak raya, haaaaaaaappy sangat. Dan tak sabar kot nak kumpul duit raya. But, bila dah mengnjak umur 17 ni (Opppss dah tua xP) rasa macam sedih sebab ramadhan will leave me.....

Sedar tak sedar, hari ni dah hari raya ke-4. Siapa yang dah start puasa enam? Kalau dah, alhamdulillah. Kalau belum, jangan sampai terlepas peluang keemasan ni tau! Banyak pahala dan ganjarannya :)



Sedekah, tekan - tekan - tekan - tekan  ;)))))

Nota kaki : Aku tertanya-tanya, adakah aku seperti aku di bulan puasa? Adakah aku masih mengingati-Nya atau aku hanya sibuk mencari keseronokan dunia?


Pesta Buku Antarabangsa 2013

3 Mei 2013
Hari Khamis

Yeayyyyyyyy!! Minggu ni aku dapat balik rumah kat KL ni... Alhamdulillah sudah selamat sampai :DD Aku sampai hari Selasa lepas lagi.. Hari ni baru dapat ngapdet blog. Hehe.

Apa yang aku nak citer sebenarnya? Apa kena mengena pesta buku antarabangsa 2013 dengan kesah aku balik rumah minggu ni? 

Sampai je aku kat KL ni *stesen bas putra* aku rase lega sangat sangat. Penat wooo duduk dalam bas lama-lama. Tu yang aku malas nak balik.. 7 jam... Cuba bayangkan? Mereka yang selalu jalan jauh je tahu rasanya.. Hehehe.

Mase parent aku jemput, dorang tanya, 'nak pergi pesta buku tak?'.. aku pe lagi, hoorayy la!! Huhuhu. Walaupun kepenatan tapi tak kesah la sebab pesta bukunya kat depan stesen bas je :D 

 Tapi kan korang, pesta buku antarabangsa 2013 tak semeriah tahun-tahun sebelumnya. Mungkin disebabkan tarikh pilihanraya yang semakin dekat kot? 

Masa aku jalan2 cari buku yang nak dibeli, tetiba aku dengar sesuatu.... I think it's like someone...... berkempen! Dekat pesta buku pun sempat lagi nak berkempen? Aku dengar dia sebut kerajaan la, pendalaman la.... and whatever! Aku malas nak ambil tahu.

 Jalan punya jalan, akhirnya! Aku jumpa buku yang selama ni aku nak baca.... Korang nak tahu buku apa?

-
-
-
-
-
-
-

 


Dapat Basikal dari SHELL!

21 April 2013
Ahad

Assalamualaikum ^_^

Waaaahhhhhhhhhhhhhhhh !! Aku dapat basikal baru . Fuyyo bukan senang nak dapat yang orang lain bagi . Terutama dari someone yang bukan parent kita , tak gitu ? Hee ...


Actually tadi aku baru lepas selongkar gambar-gambar lama , terjumpa lah gambar di bawah ini :-


Gambar ni yang mengingatkan satu moment penting dalam hidup aku , macam kenangan indah gitu .. Basikal itu dan juga orang yang berada di atas basikal itu ... ehh , tu bukan aku . Siapa ek ? Ha , tu kawan-kawan aku masa aku di menengah rendah dan aku sekarang dah menengah tinggi ! Time form 2 , budak-budak lagi . sekejap betul masa berlalu . Rasa semalam je baru berlaku kan :D

Mesti korang nak tahu macam mana aku dapat basikal ni dan sape yang bagi kan ? #koya XD

Tajuk entri ni pun dah bagitau 'Dapat Basikal dari SHELL' :) Masa aku tingkatan dua, aku join satu pertandingan wakil daerah klang . Pertandingan Lalu Lintas . Lebih kurang macam tu la namanya . Pertandingan tu banyak kategori ; Pedal Car , Basikal , Pejalan Kaki , Ujian Bertulis . Aku masuk kategori pejalan kaki je XD Lawakkan ? Pertandingan tu lebih kurang dua hari jugak . Hari pertama trial . Hari kedua betul-betul . Bahagian aku , kena jalan ke checkpoint yang telah ditetapkan mengikut panduan yang telah diberi . Sampai kat checkpoint , kena jawab soalan . Sebelum pertandingan tu , aku dah khatam buku panduan orang amek lesen kereta , sungguh bersemangat ! Maybe sebab tu aku boleh menang , hee ...

Aku sungguh sungguh sungguh tak sangka menang . Tak bermimpi langsung . Masa umum pemenang , aku dengar tempat saguhati je , bila takde nama aku , aku pun pejam mata . Seiz penat giler mase tu ! Bila pengerusi majlis kata , "Tempat pertama , W** N** Asiah bla bla bla.." Ha ? Aku ke ? Hahaha pengalaman betul . Alhamdulillah :)


P/s : Setiap manusia pasti ada pengalaman manis dan pahit . Jadikan pengalaman itu sebagai satu cabaran supaya kita menjadi manusia yang lebih cemerlang pada masa-masa akan datang :) KLIK INI jika anda baik hati :D 

SAMTSH : Sejarah Penubuhan


1936 
Penubuhan Sekolah Agama (untuk pelajar lelaki) di tapak Sekolah Kebangsaan Klang sekarang atas intensif Duli Yang Maha Mulia Sultan Sulaiman Shah.

1941
Sekolah Agama tersebut dibuka terus semasa pemerintahan Jepun di Tanah Melayu.

1946 
Penubuhan Madrasah Ahliah Uthmaniah untuk pelajar perempuan dirumah Allahyarham Hj. Othman.

1947
Dengan budibicara Raja Nong, DYMM (Almarhum) Sultan Hisamuddin Alam Shah mewakafkan istana baginda Kolej Islam Sultan Alam Shah, kepada pelajar Madrasah Ahliah Uthmaniah. Madrasah tersebut ditukar nama kepada Raudhah Hisamuddin Syariah dengan Ustazah Allahyarhamah Asmah Binti Othman sebagai Guru Besar pertamanya. Madrasah lelaki diberi nama kepada Maahad Jamaah Islami Addini. Mereka menggunakan bangunan yang sama tetapi pentadbiran yang berlainan.

1951 
Rombongan pelajar perempuan yang diketuai oleh Ketua Pejabat Agama Islam, Allahyarham Tuan Haji Fateh Akhir menemui DYMM Almarhum Sultan Selangor untuk menubuhkan Sekolah Menengah Arab yang berasingan.

1956 
Pelajar lelaki Murtail Ulumuddiniah dipindahkan ke Masjid Sultan Sulaiman kerana bangunannya dijadikan Kolej Islam Klang. Kemudian dipindahkan ke Madrasah Faiizin untuk pelajar "ibtidaii" (peringkat rendah) dan ke surau Sungai Bertih untuk pelajar lelaki 1V Thanawi. Madrasah Raudzah Hisamuddin Syariah dipindahkan ke Kampung Jawa dan bertukar nama kepada Maahad Jamaah Islami Addini.

1957 
Madrash Murtail Ulumuddiniah dipindahkan ke bangunan baru di Sungai Bertih dan bertukar nama kepada Maahad Hisamuddin.

1973 
Sekolah Agama Menengah Rendah Hisamuddin lelaki dan perempuan ditubuhkan di bangunan Maahad Jamaah Islamiah Kampung Jawa.

1974 
Sekolah Agama Menengah Rendah Hisamuddin dipindahkan ke Sungai Bertih (SAMRH). Maahad Hisamuddin (lelaki) di Sungai Bertih disatukan dengan Maahad Jamaah Islami Addini (perempuan) dan ditukar nama kepada Sekolah Agama Menengah Tinggi Tengku
Ampuan Jamaah (SAMTTAJ).

1977 
SAMRH Sungai Bertih dan SAMTTAJ Kampung Jawa disatukan pentadbirannya dan dinamakan Sekolah Agama Menengah Tinggi Hisamuddin di bangunan SAMTTAJ Kg Jawa.


1979 
Bangunan lama SAMRH (sungai bertih) yang lama digunakan semula untuk menampung kekurangan bilik darjah SAMTH Kampung Jawa.

1982
Bangunan baru SAMTH Kampung Jawa mula digunakan. Pentadbiran SAMRH Sungai Bertih dan SAMTH Kampung Jawa dipisahkan.

1984 
Pengasingan pelajar lelaki dan perempuan di peringkat menengah tinggi. Pelajar lelaki ke SAMTTAJ Shah Alam. Pelajar perempuan ke SAMTH Kampung Jawa.

1987
Kelas tingkatan 4 Sains ditubuhkan. Pelajar lelaki juga diambil dari Sekolah Menengah Agama Jais yang lain hingga tahun 1991.

Dis 1992 
SAMTH menjadi Sekolah Agama Menengah Tinggi perempuan sepenuhnya.

2000 
SAMTH menerima semula kemasukan pelajar lelaki tingkatan 1 dan 4.

28 Ogos 2001 
Perpindahan SAMTH dari bangunan lama ke bangunan sekarang.

2003 
SAMTH menerima semula kemasukan pelajar lelaki.

29 April 2010
Sekolah Agama Menengah Tinggi Sultan Hisamuddin (SAMTSH), Jalan Kota Raja telah dirasmikan oleh DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al-Haj

 

Sahabat yang Baik

7 April 2013
24 Jamadilawal 1434 H
Hari Ahad


Bukannya senang mencari sahabat yang baik,
Bukan senang juga nak menjadi sahabat yang baik.


Sahabat yang baik tak pernah mengumpat di belakang sahabat baiknya,
Sahabat yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan sahabat baiknya, 
Sebaliknya sahabat yang baiklah paling banyak membantu sahabat baiknya untuk mencapai kejayaan.


Sahabat yang baik tak pernah mempengaruhi sahabat baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia, 

Sahabat yang baik adalah orang yang menasihati sahabat baiknya membuat kebajikan.


Sahabat yang baik adalah orang yang pertama yang akan dicari bila sedih dan gembira,
sahabat yang baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan,
sahabat yang baik tidak pernah memaksa sahabat baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.


Sahabat yang baik tahu apa yang terbaik untuk sahabat baiknya, 
Sahabat yang baik sentiasa mendoakan yang terbaik untuk sahabatnya,
Sshabat yang baik sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan untuk sahabat baiknya di dunia dan di akhirat.



Kita adalah sahabat yang baik jika kita faham bahawa sahabat kita bukanlah seorang yang sempurna,
Kita bukanlah sahabat yang baik jika kita tak menghargai sahabat baik kita kerana sahabat yang baik akan sentiasa menghargai sahabat baiknya..


Kita bukanlah sahabat yang baik jika kita tak memberitahu perkara yang baik kepada sahabat baik kita kerana sahabat yanh baik akan selalu menyampaikan perkara baik kepada sahabat baiknya..

Sahabat yang baik akan memanjang naskhah ini kepada sahabat-sahabat bukan kerana terpaksa,bukan kerana suka-suki tetapi untuk menjadikan pedoman untuk sahabat-sahabatnya supaya dapat menjadi sahabat yang baik kepada sahabat baiknya..

dan kalau kita nak sahabat yang baik, kita mesti lebih baik dahulu menjadi sahabat yang baik kepada sahabat baik kita...


dan semoga kita menjadi sahabat baik yang baik dan mendapat sahabat baik yang baik...
InsyaAllah <3






Take note : tolong TEKAN , semoga kita sama-sama dapat tingkatkan earning 

Persahabatan Adalah Bernilai Lebih Banyak daripada yang Anda Fikirkan!


Assalamualaikum ^_^




Persahabatan bukan sahaja membina keyakinan, mereka sekarang akan memenangi anda peluang untuk menjadi tunai TV & RM5000 juga! # KotexMemberku

Anda sudah tahu bahawa BFFs anda adalah orang yang terbaik di dunia, tetapi adakah anda tahu bahawa mereka boleh membantu anda berada di TV juga?

Berkongsi saat-saat terbaik anda dengan kawan-kawan anda dan menerangkan makna 'Persahabatan Membina Keyakinan' dengan peraduan Kotex Memberku ®, dan anda hanya boleh memenangi RM 5,000 dan penampilan TV dengan selebriti kegemaran Kotex!

Sertai Kotex ® Memberku contest sekarang! Merealisasikan impian anda dengan penuh keyakinan :D

P/s : Sila tekan banner untuk join. Terima kasih :D

Siapakah AKU ?

 Assalamualaikum w.b.t. Hyep!



Kepada para pembaca sekalian, anda pasti tertanya-tanya siapakah aku kan? Hahaha. Tolonglah. Kalau 
bab perasan, bagi kat aku je la.

Ada aku kesah? Hahaha. Btw, untuk tidak menghampakan kalian semua, aku ‘terpaksa’lah kenalkan diri aku ni yang tak seberapa.

Nama aku? Tak perlu kot aku rasa. Tapi mungkin ada ada segelintir yang kenal aku sape. Mungkin sebab mereka friend facebook aku. Atau mungkin mereka staaaaalker profile aku. Hewhewhew. Atau boleh jadi aku pernah menjejakkan kaki ke dalam laman sesawang mereka yang sungguh cantik, indah gitu.. Hehehe.
This is the first time of my step in blogger world. Ohhh really? Actually asal-asal aku mula berblogging just main-main, tak silap aku laa, mula sekolah rendah. Kemudian di saat aku mula menjejakkan kaki ke sekolah menengah, ada la seorang hamba Allah ni sangat sangat mempengaruhi aku untuk serius dalam dunia blogger ni. Tapi lepas tu hampeh jugak. Dan sekarang, tahun ni, aku mulakan balik apa yang aku pernah mula suatu ketika dahulu.. Ceee.. power tak ayat aku? Hahaha.

Siapa blogger tu??

Cik Diana Toinktoink !!

Aku tak pasti sama ada korang kenal ke tidak. Tapi! Apa yang aku pasti, aku sangat mengenalinya.. 
Kihkihkih..

Aku ni tinggal dekat depan tadika je. Tak besar pun rumah aku. Boleh la memuat aku sekeluarga. Empat orang je. Aku yang sulung. Dan mempunyai seorang adik. Perempuan. Single. So siapa yang berminat nak tackle boleh la. Tapi kena permission dari kakaknya dulu tau! No permit you will arrest! Hahaha.

Semua tertanya-tanya tak aku ni umuq berapa? Takyah bagitau eh? Nanti aku tuntut hadiah, baru padan
 muka :P

Setelah selesai segala perkara di atas aku bagitau korang, tiba masanya untuk aku berundur diri!! :D



P/s : Dah puas melalak dalam bilik. Hujan terus. Tak sodap sangat kot. Hahaha. So ni je aku dapat tulis pada kali ni. Tak la best pun kan? So lain kali InsyaAllah aku cuba buat lebih baik daripada ini. Okay, see you next time.. Daa~ ;)

Cara Download Video Youtube (Android)


Assalamualaikum w.b.t.



Salam sayang untuk semua !

Hari ni aku tetibe terasa nak tulis entri pasal cara downdload video youtube kat android sebab ramai yang tanya aku pasal benda ni.

Rupanya ramai lagi yang masih tak tahu. Ingatkan aku sorang je ketinggalan. Hehehe. Aku dapat tahu pun dari ayah saudara aku. Peace!!(y)


Ok, meh aku ajarkan.






1) korang pergi kat setting > applications






Korang nampak tak ada perkataan unknown source ?
Then, korang tick (/) kotak sebelah dia..





Korang ada nampak tak install app?




Ha, korang tekan je butang biru dan tunggu beberapa minit.. 

Ok siap...
 application tubemate anda sedia digunakan !! : )


P/s : Hope tutorial yang aku buat ni dapat membantu korang. Kalau ada sebarang pertanyaan, jangan malu jangan segan.. InsyaAllah selagi aku boleh membantu, akan ku cuba sedaya upaya, okay!! :D

Bersahabatlah dengan Al-Quran

Sabda Rasulullah s.a.w., maksudnya : "Al-Quran lebih disukai oleh Allah dari langit dan bumi dan segala isinya."
Lihatlah betapa tinggi al-Quran di sisi Allah sehingga lebih istimea daripada segala keindahan yang lain.
Jesteru, bagaimana sikap kita dengan al-Quran?
Rasulullah sangat menyukai para sahabatnya membaca al-Quran dan menggalakkan mereka dan kita semua umatnya agar memastikan dan memelihara rutin membaca al-Quran setiap hari.
Rasulullah menjadikan al-Quran sebagai makanan jiwa dan penguat serta menajamkan fikiran baginda. Ternyata al-Quran sangat memberi kesan kepada baginda. Baginda bukan sekadar membacanya dengan tenang, perlahan dan diselubungi kesedihan namun Baginda berusaha memahami dan merealisasikan perintah Allah dalam kehidupan.
Al-Quran ialah jalan keluar bagi segala masalah ini bertepatan dengan mafhum hadis Baginda s.a.w: "Rasulullah berkata kepada sahabat pada suatu hari: 'Akan berlaku fitnah.' Sahabat bertanya: 'Apakah jalan keluar daripadanya?' Nabi berkata: 'Kitabullah'.
P/s : Bulatkan tekad dan kuatkan azam untuk menjadikan al-Quran sebagai teman sejati.. :)

Kuasa senyum

Senyuman adalah sebuah sihir yang halal. Isyarat untuk menjalinkan persaudaraan, mukadimah bagi hati yang bersih serta risalah cinta dan kasih sayang. Senyuman mampu meleburkan batu keras kedengkian dan memadam api permusuhan. Senyuman juga mampu melepaskan tali kebencian, mengusir bisikan kedengkian, membersihkan kotoran kebencian dan mampu menghapus luka dalam hubungan bersaudara.

Hari yang sungguh indah :)

Saya tak tahu macam mana nak cakap.. Saya rasa, sangat bertuah memiliki abi dan umi. Betapa bahagianya saya bila saya melihat senyum dan tawa mereka.. Betapa manisnya kenangan tu bila bersama mereka. Entah la, saya harap saya akan hidup selamanya dengan mereka. Setiap hari, setiap masa, saya selalu minta dicium dan dipeluk daripada ibubapa saya. Saya merasakan seperti sayalah orang yang paling bahagia. Saat saya meninggalkan mereka ketika pulang ke asrama, saya rasa sebahagian daripada jiwaku hilang. Saya harap mereka sentiasa bahagia.. Abi umi, kakak sayang abi umi <3

Mengimbau kembali kenangan entri yang penuh bermakna yang bertarikh 8 June 2011 | luminousofmylife.bs.com

Kisah Kemilau !! >_< Hyep! Selamat malam semua.

Aku baru balik dari satu program. Sebelum ni aku da pena bagitaw. Tapi takpe aku akan bagitaw lagi sekali. Aku baru balik dari seminar PMR (Kemilau PMR 2011) untuk subjek sejarah dan matematik.

Program ini memberikan aku seba sedikit faedah dan kebaikan. Tujuan program tu selain memberi penekanan terhadap tajuk-tajuk yang patut difokuskan oleh calon PMR adalah untuk mengisi masa cuti para calon PMR dengan sedikit ilmu lebih-lebih lagi tarikh Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) bakal menjelang.

Amat beruntung kepada mereka yang berpeluang menghadiri program ini. Kepada mereka yang tak dapat hadir, jangan rasa malu untuk tanya kepada mereka yang pergi apa yang mereka dapat dari program tersebut. Kepada mereka yang pergi, jangan kedekut ilmu. Jika ilmu itu tidak disebarkan, mungkin ilmu itu akan hilang dari ingatan kita.

Aku rasa seronok datang program ni selain dapat menuntut ilmu. Setelah hampir dua minggu bercuti, hari ni aku dapat berjumpe dengan kawan-kawan. Bese la remaja. Kawan merupakan antara insan yang rapat dan penting bagi seseorang apabila nak meluahkan perasaan. Tidak semestinya ahli keluarga kita tak boleh jadi kawan kita. Kalau kita nak, boleh je. Tak ada masalah, bukan?

Ok, sekian samapai sini je taw. Miss you all. Jangan lupa aku taw! <3

Istimewa Buat Sepupuku Nu'man

video

Salam Maulidur Rasul

Pertama-tama dan selamanya, marilah kita bersama-sama bersyukur ke hadrat Ilahi dengan limpah dan kurniaNya, kita masih dapat hidup pada malam yang sangat mulia ini, iaitu malam hari keputeraan ibnu Aminah Muhammad SAW. 

Sempena malam yang mulia ni, sukacitalah aku untuk mengucapkan Salam Maulidur Rasul buat semua yang sedang membaca blog aku sekarang ni.. Ada bunyi macam skema tak? Malam ni nak skema jap. Hehe.
Malam ni aku nak bercerita dan citer aku agak panjang. So harap korang bersabarlah ye! Jangan tak baca pulak :P

Maulidur rasul merupakan hari bersejarah kelahiran rasul kita, Nabi Muhammad SAW. 12 Rabiul Awal  Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April  571 baginda dilahirkan. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah SWT. Setiap tahun, umat Islam  di seluruh dunia akan mengadakan majlis bagi memperingati hari bersejarah ini dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya.
Sempena Sambutan Maulidur Rasul pada tahun ini, kerajaan Terengganu telah mengadakan beberapa pertandingan dan antaranya ialah pertandingan pidato dan menulis khat. 

Dan apa yang paling istimewa, pada tahun ni aku ambil bahagian! Hehe. Agak-agak aku masuk apa? Pidato? Hahaha. Tak mungkin. Aku tak reti la. Aku masuk pertandingan khat tau! Soalan dia : Tulis 'Wasatiyyah Tonggak Kesatuan Ummah dengan menggunakan kaedah khat thuluth  Haha walaupun act aku tak pandai sangat. Sikit-sikit boleh la. Aku bukan nak masuk sangat tapi kawan aku yang bagi nama. Tapi, haaa ada tapi tau.. Tapi, aku terima kasih kat diorang sebab kalau dorang tak bagi nama aku, macam mana aku nak dapat pengalaman. Memang aku tak menang, saguhati pun tidak tapi umi aku cakap pengalaman tu yang berharga, betul kan? Aku rasa seronoooook sangat! Thankyou to all my beloved friends!!


P/s : Belajar dari pengalaman dan kesilapan supaya kita tak tersilap langkah pada masa hadapan :)

Kawan Baik Sampai Syurga !


Assalamualaikum dan Peace Yo (!) Apa Khabar Rakyat Malaysia (!)
*macam rakyat Malaysia baca*koya*

Setiap orang ada kawan baik sendiri kan ?? Aku pun ada. Aku panggil dia Anis. Ni yang aku nak citer pasal dia. Kawan yang paling aku sayang. Tapi bukan dia sorang je la.. Ramai lagi.. Cuma kali ni aku citer pasal dia okay? Bukan nak promote, tapi lebih kurang la... Hahaha.



KawanBaikSampaiMati

Selama ini ku mencari -cari
Teman yang sejati
Buat menemani perjuangan suci
Bersyukur kini padamu Illahi
Teman yang dicari selama ini
Telah ku temui

Sedap tak aku nyanyi? Boleh ganti Siti Nurhaliza tak? Hehehehe.



Nama diberi Nor Anis Zulaikha binti Zakariah dan dilahirkan pada 15 on October 19th. Sekarang bersekolah di S A M T Sultan Hisamuddin Klang (sekolah aku dulu)




Dan sifat dia yang comel gitu....


♥ Suka Senyum 

♥ Menangis (Hehe)

♥ SaynotoHypocrite 

♥ Menyakat 

♥ Keraskepala 

♥ Taksombong 

♥ LovekidsSoSoMuch

 ♥ GilaKPop

 ♥ Alwaysforgivebutnotforget

 ♥ Loveattention 

♥ LoveAllahandRasulullahsomuch

 ♥ SukajadidiriSENDIRI

♥ Yesloveisnothinglessthanterrible 

BAP + Pattinson + SuperJunior + B2ST + 2PM + ZE:A aremyboyfriend(s) :)
* Ramaikannkann ? Yahhh :D



P/s: Mana gambar mana gambar? Alamak... Hehehe. Lain kali la.. Boleh kan??






Haiwan yang Paling Comel Aku Pernah Tengok !!


Assalamualaikum !! ^_^

Comel tak haiwan comel apa kat bawah tuh ? Comel kannnnnnn . Alahai cair aku dibuatnya . Haiwan yang comel super duper nih dipanggil Sugar Glider . Semanis tuannya :D Ahaaa . aku dah lama teringin nak bela haiwan kecik kecik nih . Tapi tak dapat ! Waaaa . Nak nages lah cenggini :'(

Aku ada jugak search google pasal binatang kecik nih . Rupanya Sugar Glider ni haiwan eksotik jenis gliding marsupial . Eksotik tuhh . Mesti mahal kan ?! Tapi haiwan ni takde kat Malaysia . Hanya terdapat di Australia , New Guinea dan dekat kepulauan Indonesia je . Tapi jangan risaaaaau . Kat Malaysia ni pun dia boleh hidup . Siap beranak pinak lagi tuh :D

Haiwan ni terkenal sebab dia comel dan kecik . Poket pun muat !! Gangster pun seiz geram bila tengok aksi aksi manja haiwan ini . Bayangkan lahh bila haiwan ni duduk kat bahu ke tapak tangan ke , then manja-manja . Pehhh memang tergugat ahh perasaan gangster tuhh . Dari jadi gangster boleh jadi penjaga zoo sebab suka sangat haiwan . Hikhik ^_^

Kat Malaysia pun ada jugak bela tapi tak ramai lahh sebab ini haiwan bukan dari negara nihh. Ye tak ?
Eh sugar glider ni speses ape ek ? Korang jangan silap tau ! Haiwan ni bukan spesies tupai tapi kanggaru *-*

Start Blogging ! :)

Assalamualaikum !! ^^

Ok, ini blog baru aku merangkap diari online aku. 
Jadi, suka hati aku nak tulis apa dalam blog ni dan silakan komen kalau ada yang korang tak puas hati. Do I care? Haha.. 
Aku tak tahu la berapa kali aku nak buat blog dan harapnya ini yang terakhir. Hehe. 
Sori sangat sangat kalau blog aku ni agak bosan sebab aku ni bukannya reti sangat nak berkata-kata macam orang lain..

Alhamdulillah, setakat ni aku ada lebih dari 5 blog yang terbengkalai. Kehkehkeh... Entah la, aku rasa banyak tak puas hati dengan blog aku sendiri.. Dok tahu bakpe.. Korang tolong doakan aku eh? Supaya aku setia dengan blog ni.. Hehe.

Korang tahu bila blog ni dilahirkan? Dilahirkan? So skema! Dah campur campur dah bahasa aku. Biar ahh.. Blog ni baru saja dibuat semalam iaitu pada hari Selasa bersamaan 8 Januari 2012.. Haaa, ada sama dengan birthday sesiapa ke? Hehehe. Kalau ada bagi la tau.. Kot-kot ada orang nak bagi hadiah ke kan?

Actually, aku start berblogging sejak aku sekolah rendah tapi hehe.. Masa tu, kalau siapa ada blog meme la.. Memang hebat.. Tapi kalau ada saje tapi tak ngapdet buat ape kan? *Aku laa tu hee...

K, sampai sini je la hari ni cerita aku. Bye! - K -