Cara Download Video Youtube (Android)


Assalamualaikum w.b.t.



Salam sayang untuk semua !

Hari ni aku tetibe terasa nak tulis entri pasal cara downdload video youtube kat android sebab ramai yang tanya aku pasal benda ni.

Rupanya ramai lagi yang masih tak tahu. Ingatkan aku sorang je ketinggalan. Hehehe. Aku dapat tahu pun dari ayah saudara aku. Peace!!(y)


Ok, meh aku ajarkan.






1) korang pergi kat setting > applications






Korang nampak tak ada perkataan unknown source ?
Then, korang tick (/) kotak sebelah dia..





Korang ada nampak tak install app?




Ha, korang tekan je butang biru dan tunggu beberapa minit.. 

Ok siap...
 application tubemate anda sedia digunakan !! : )


P/s : Hope tutorial yang aku buat ni dapat membantu korang. Kalau ada sebarang pertanyaan, jangan malu jangan segan.. InsyaAllah selagi aku boleh membantu, akan ku cuba sedaya upaya, okay!! :D

No comments:

Post a Comment