Dapat Basikal dari SHELL!

21 April 2013
Ahad

Assalamualaikum ^_^

Waaaahhhhhhhhhhhhhhhh !! Aku dapat basikal baru . Fuyyo bukan senang nak dapat yang orang lain bagi . Terutama dari someone yang bukan parent kita , tak gitu ? Hee ...


Actually tadi aku baru lepas selongkar gambar-gambar lama , terjumpa lah gambar di bawah ini :-


Gambar ni yang mengingatkan satu moment penting dalam hidup aku , macam kenangan indah gitu .. Basikal itu dan juga orang yang berada di atas basikal itu ... ehh , tu bukan aku . Siapa ek ? Ha , tu kawan-kawan aku masa aku di menengah rendah dan aku sekarang dah menengah tinggi ! Time form 2 , budak-budak lagi . sekejap betul masa berlalu . Rasa semalam je baru berlaku kan :D

Mesti korang nak tahu macam mana aku dapat basikal ni dan sape yang bagi kan ? #koya XD

Tajuk entri ni pun dah bagitau 'Dapat Basikal dari SHELL' :) Masa aku tingkatan dua, aku join satu pertandingan wakil daerah klang . Pertandingan Lalu Lintas . Lebih kurang macam tu la namanya . Pertandingan tu banyak kategori ; Pedal Car , Basikal , Pejalan Kaki , Ujian Bertulis . Aku masuk kategori pejalan kaki je XD Lawakkan ? Pertandingan tu lebih kurang dua hari jugak . Hari pertama trial . Hari kedua betul-betul . Bahagian aku , kena jalan ke checkpoint yang telah ditetapkan mengikut panduan yang telah diberi . Sampai kat checkpoint , kena jawab soalan . Sebelum pertandingan tu , aku dah khatam buku panduan orang amek lesen kereta , sungguh bersemangat ! Maybe sebab tu aku boleh menang , hee ...

Aku sungguh sungguh sungguh tak sangka menang . Tak bermimpi langsung . Masa umum pemenang , aku dengar tempat saguhati je , bila takde nama aku , aku pun pejam mata . Seiz penat giler mase tu ! Bila pengerusi majlis kata , "Tempat pertama , W** N** Asiah bla bla bla.." Ha ? Aku ke ? Hahaha pengalaman betul . Alhamdulillah :)


P/s : Setiap manusia pasti ada pengalaman manis dan pahit . Jadikan pengalaman itu sebagai satu cabaran supaya kita menjadi manusia yang lebih cemerlang pada masa-masa akan datang :) KLIK INI jika anda baik hati :D 

3 comments:

  1. saya pun masuk pertandingan tu :D hehe

    ReplyDelete
  2. Assalam,

    Suatu Kenangan indah dan manis kan dpt hadiah basikal itu..

    ReplyDelete